Tidtagning se

Tidtagning

I varvräkningen har MK Eskil två stycken Mylaps RC4 dekodrar. På större tävlingar används båda dekodrarna på varsin slinga separerade med cirka två meter för att få redundans. På mindre tävlingar används oftast bara en dekoder. Det finns också möjlighet att få mellantidtagning på uthomhusbanorna då vi har ytterligare en slinga efter ungefär ett halvt varv. Tidtagningen är också alltid igång när vi kör träning, på båda banorna samtidigt när vi kör utomhus. För att få sina varv räknade behövs en personlig transponder i bilen, dessa kan köpas i de flesta hobbyaffärer.
ProChip decoder 2 Transponder RC4

2015 införskaffades en scoreboard från RD sign för att åskådare lättare ska kunna följa tävlingen. Under tävling finns även alltid monitorer utplacerade för att både mekaniker och förare ska kunna följa med i racen.

IMG_8115

Programvaran som används under tävling är Ultimate RCM från RC Timing och för träning används mestadels practix, om transpondern är registrerad hos Mylaps kan man både se sina varvtider online eller ladda hem en app för att få dem direkt i mobilen. Registreringar till tävling och resultat från tävlingar finns hos MyRCM. Under tiden en tävling körs uppdateras resultaten i realtid.

RCM tidtagning2